EL TEIDE

V soboto, 18. 2. 2017, smo se odpravili na našo drugo ekskurzijo, na ognjenik El Teide.  Avtobus nas je pobral pred hotelom ob 8.15.

Naš prvi postanek na poti do vulkana je bilo staro mesto La Orotava. Vodič nam je razkazal staro mestno jedro in mestno hišo imenovano Ayuntamiento de la Orotava. Nadaljevali smo pot do Casa de los  Balcones (hiša balkonov). Sedaj je preurejena v muzej. Zgrajena je bila v 17. stoletju in v njej se nahaja veliko slik ter keramičnih okraskov. Tu imajo tudi majhno trgovino, kjer smo si lahko kupili veliko različnih spominkov.

Vulkan El Teide je s 3718 metri najvišja gora v Španiji in 3. največji ognjenik na svetu. Nahaja se v narodnem parku Parque nacional del Teide. Nazadnje je izbruhnil leta 1909, sedaj pa velja za ugaslega. Po postanku za kavo smo se z avtobusom odpeljali do vznožja vulkana. Tam smo se ustavili za 40 minut, si šli ogledat čudovito okolico, naredili nekaj fotografij ter uživali v sončnih žarkih.

Ekskurzija je bila zelo zanimiva, saj okolica  vulkana izgleda, kot da bi prišel na drug planet in je popolnoma drugačna od ostale pokrajine na Tenerifih. Vodič nas je velikokrat spravil v smeh in nam povedal veliko zanimivih stvari o otoku Tenerife in o španski kulturi. El Teide nam bo zagotovo ostal v lepem spominu.