LORO PARK

V soboto, 11. 2. 2017, smo se odpravili na našo prvo ekskurzijo, v najboljši vodni živalski park v Evropi – Loro Park.

Naša pustolovščina se je začela ob 9. uri, ko smo se s profesorji odpravili na vlakec. Vožnja je bila zelo zabavna in zanimiva, saj nam je, poleg brezplačnega prevoza, omogočala tudi panoramski ogled mesta in obale.

Ko smo prišli v park, smo vstopili v eksotičen živalski svet, saj so nas že na vhodu pričakale barvite papige. Poleg raziskovanja živalskega vrta ob pomoči zemljevida, smo si ogledali tudi spektakularne šove delfinov, tjulnov, ork in papig. Poleg vseh profesionalnih atrakcij, ki so jih izvajale živali skupaj s trenerji, so nam predstavili življenje le teh v naravnem okolju in njihovo ogroženost. Najbolj nas je navdušila predstava ork, saj smo bili šokirani nad tem, kako se lahko tako velike živali tako povežejo z njihovimi trenerji. Po predstavah smo si z navdušenjem ogledali še plamence, krokodile, ribe, meduze, najrazličnejše plazilce ter svet pingvinov.

Po skoraj celodnevnem raziskovanju pa smo se utrujeni, vendar polni novih znanj, z vlakcem odpeljali nazaj do mesta in potem peš nadaljevali pot do hotela. Izkušnja je bila neverjetna in nepozabna, ker smo dobili enkratno priložnost, da smo si ogledali tako inteligentne in plemenite živali.