SIAM PARK

V času našega bivanja in izobraževanja na Tenerifih smo imeli priložnost obiskati tudi Siam park. Ta je po oceni Trip advisorja najboljši vodni park v Evropi. Aktivnost žal ni bila vključena v naš program, zato smo se o obisku le-te odločali sami. Na šoli so nam bili mentorji v veliko pomoč, saj so nam pomagali pri nakupu vstopnic ter iskanju najcenejšega prevoza. Tako se nas je 9 dijakov odločilo, da v nedeljo obiščemo vodni park ter preizkusimo vse adrenalinske vožnje, ki jih ponuja. Naša pustolovščina se je začela na nedeljsko jutro. Z avtobusom smo se vozili približno 1 uro na jug otoka, kjer se nahaja Siam park.

Ob prihodu smo se najprej preoblekli, odložili stvari in skupaj odšli dogodivščinam naproti. Uživali smo med trimetrskimi valovi, na toboganih The Volcano, Dragon, Singha in drugih. Nekateri pa smo se spustili tudi po 28 metrov visokem Tower od Power, na katerem smo dosegli hitrost tudi do 80km/h  in med spustom prečkali akvarij z morskimi psi.

Vožnje po toboganih so bile zelo adrenalinske ter zanimive, saj je vsak tobogan nekoliko drugačen.  Da pa je bil naš dan še lepši, je poskrbelo sonce, saj smo se tako lahko še sončili in pridobili nekaj barve. Vsekakor lahko trdimo, da smo dan dobro izkoristili in obisk Siam parka priporočamo vsem, ki imajo radi adrenalinske vožnje.